Слідство не має інформації про наявність у підозрюваного в масовому вбивстві у Бєлгороді психічного захворювання, повідомила представник регіонального СУСК Олена Козирєва.

Розшук 31-річного Сергія Помазуна, підозрюваного в розстрілі шести людей у центрі Бєлгорода, триває. У деяких ЗМІ з'явилася інформація, що у 2012 році Помазун проходив примусове лікування в психіатричній клініці, а за кілька днів до трагедії матір підозрюваного просила дільничного «ізолювати сина» у зв'язку з його неадекватною поведінкою. Однак представники МВС та СК не підтвердили дані повідомлення, повідомляє РІА «Новости».

«У нас немає такої інформації, звертайтеся в СК», - сказала в бесіді представник прес-служби регіонального УМВС.

У свою чергу представник СУСК пояснила, що Помазун раніше був судимий, а психічно нездорові люди, які потребують лікування, не направляються в місця позбавлення волі.

«Якщо він судимий, а у нас є такі дані, то він психічно здоровий, бо якщо людина визнана неосудною, то вона не підлягає притягненню до кримінальної відповідальності, її не можна засудити», - пояснила старший помічник керівника СУСК Олена Козирєва.

Вона додала, що зброя, з якої підозрюваний вбивав людей, належить його батькові. Батько Помазуна проходить у справі свідком.

Як повідомляв ForUm, 22 квітня вдень у Бєлгороді до магазину «Мисливець» під'їхав позашляховик BMW, з якого вийшов чоловік і почав стріляти по людях на вулиці, а потім - у магазині. На місці загинули п'ять осіб, у тому числі 14-річна школярка. 16-річна дівчина померла в операційній.

Злочинця шукають у трьох прикордонних областях України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

260