Державно-житлова програма «Оренда з правом викупу" може бути розглянута Кабінетом Міністрів вже після травневих свят.

Про це, як передає кореспондент ForUm’у, під час круглого столу на тему «Іпотека-2013: реалії, проблеми, перспективи» заявив заступник голови правління державної іпотечної установи (ДІУ) Юрій Зоц.


Чиновник повідомив, що дана держпрограма зараз знаходиться на узгодженні в профільних міністерствах. ДІУ сподівається, що вже у травні всі позиції будуть узгоджені і документ потрапить до Кабміну.

Зоц повідомив, що у ДІУ є близько 1,5 млрд грн для вкладення в програму. Крім того, не виключено, що з держбюджету вона отримає додаткові 2 млрд.

Щодо самої програми «Оренда житла з правом викупу», то, за словами Зоца, «вона має свої тактичні переваги з точки зору ринку. Немає великого першого внеску, плюс це готове, здане в експлуатацію житло, придатне для проживання».

На сьогоднішній день у черзі на отримання держжитла стоять більше мільйона громадян, які орендують житлову площу. Коли програма запрацює, ці гроші підуть в державу.

У своє чергу президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко додав, що ця програма не тільки дозволить забезпечити українців житлом, а й стимулюватиме будівельну галузь країни, забезпечивши зростання ВВП.

Він підкреслив вигідність програми для звичайних громадян, оскільки вона не передбачає великої застави. До того ж клієнт завжди може передумати і з'їхати з орендованої квартири, отримавши компенсацію.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

257