З травня в Україні знову почнуть видавати кредити за державною програмою житлового кредитування молоді. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у ході круглого столу заявив голова правління Держфонду сприяння молодіжному житловому будівництву Леонід Рисухін.

«З травня починають видаватися кредити, і приблизно за місяць ми очікуємо, що буде видана сотня кредитів», - зазначив він.

У той же час, за словами Рисухіна, для того, щоб ставки по іпотечних кредитах у цілому були знижені, необхідно вирішити цілу низку питань, проте це вкрай складно зробити при високих ставках по депозитах.

Крім того, він підкреслив, що для вирішення проблеми забезпечення українців житлом потрібно створити державний ринок оренди житла без права приватизації. «У нас 95% житла перебуває у власності, в Європі ж це - 35-40%», - сказав він і пояснив, що необхідно створити багато варіантів оренди та купівлі житла для різних категорій громадян, щоб людина могла поетапно покращувати свої житлові умови.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович заявив, що ключовою складовою нової соціальної політики є забезпечення громадян України доступним житлом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

209