Розгляд справи ЄЕСУ не може зрушитися з місця через поведінку підсудної екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко. Так прокоментувала чергове засідання Київського районного суду м.Харкова державний обвинувач у справі Вікторія Калита, повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

«Сьогодні Тимошенко знову зірвала судове засідання. 18 разів ми приходимо у цей зал, щоб почати судовий розгляд, але вже рік це не вдається через те, що вона не хоче з'являтися до суду», - сказала прокурор.

За її словами, суд з'ясовував технічні можливості проведення відеоконференції як у центральній клінічній лікарні «Укрзалізниці», так і в суді.

«Проте Тимошенко двічі відмовилася від проведення відеоконференцзв'язку у судовому засіданні. Через таку недостойну, можна сказати, лицемірну поведінку підсудної справа не може зрушити з місця. Однак Тимошенко, як і будь-яка інша людина, якій пред'явлено звинувачення, повинна з'явитися до суду, це її прямий обов'язок», - зазначила державний обвинувач.

Вона вважає, що європейські експерти, даючи оцінку цьому судовому процесу, обов'язково звернуть увагу на таку поведінку підсудної. «Дуже дивно бачити від людини, яка сповідує європейські цінності, стандарти, норми таке ігнорування закону. Вона висловлює відверту неповагу до суду», - підкреслила Калита.

Як повідомляв ForUm, засуджена екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко написала заяву про відмову брати участь у сьогоднішньому судовому засіданні Київського районного суду м.Харкова.

Суд переніс слухання кримінальної справи щодо порушень у діяльності корпорації «Єдині енергетичні системи України» на вівторок, 21 травня, на 10:00.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

322