У минулу п'ятницю, 19 квітня, у полі на території Первомайського району Криму місцевими жителями були виявлені 25 мінометних мін, повідомляє прес-служба ДержНС.

До місця виклику виїхала група піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДержНС України в АР Крим.

При детальному обстеженні території було виявлено ще 585 вибухонебезпечних предметів, серед яких 473 мінометних міни 82 калібру і 112 артилерійських снаряди 76 калібру. Усі вибухонебезпечні предмети радянського виробництва пролежали в землі близько 70 років.


 
23 квітня міни та снаряди були вивезені у безпечне місце та знищені. Радіус розльоту осколків при їхньому вибуху міг досягти 750 метрів.

 
Ймовірно, вибухонебезпечні предмети були залишені радянськими військами у період наступу німецько-фашистських військ на Севастополь. Варто також зазначити, що ця знахідка у Першотравневому районі - найбільша за останні 15 років і найбільша для АР Крим з початку 2013 року. У середньому на рік піротехніки Головного управління ДержНС України в АР Крим знищується близько 20 тисяч вибухонебезпечних предметів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

164