Формування української делегації, яка представляє столицю на Днях Києва у Відні, відбувалося з урахуванням перспектив створення високооплачуваних робочих місць. Як повідомили в Департаменті промисловості та розвитку підприємництва КМДА, при відборі учасників делегації із числа бізнес-структур оцінювалися насамперед потреби Києва у розвитку галузі, яку вони представляють, а також потенційна можливість забезпечення киян гідно оплачуваною роботою у разі реалізації проектів, що фірми-учасники мають намір запропонувати австрійській стороні для спільної реалізації.

Так, для участі в українсько-австрійському бізнес-форумі, який запланований у рамках Днів Києва у Відні, були відібрані одразу близько десятка київських підприємств, які спеціалізуються на інжинірингу і точному машинобудуванні. У складі делегації представники «Київської домобудівної компанії», НВП «Тренд», «Елміс», Київського заводу автоматики, радіозаводу, «Київприладу» та інші.

Ця галузь, нагадаємо, у Стратегії розвитку Києва до 2025 року визначена як одна із пріоритетних як з точки зору розвитку економіки, так і з урахуванням можливого ефекту зайнятості населення української столиці. За підрахунками фахівців, які розробляли Стратегію, розвиток інжинірингу та точного машинобудування дозволить на 15% збільшити зростання валового регіонального продукту (ВРП) і створити в Києві понад 50 тисяч нових робочих місць.

Медицину і фармацевтику, які також визначені у Стратегії як потенційно конкурентні кластери, представлять у Відні керівники заводу «Фармак», які мають намір розширити співпрацю з австрійськими колегами, і Олександрівської лікарні, які запропонують бізнес-структурам Відня виступити інвесторами будівництва нового корпусу лікарні. Потенціал галузі - близько 70 тис. робочих місць і 15-20% приросту ВРП.

Кілька організацій, що делегували до Відня своїх представників, відповідальні за розвиток туристичної привабливості Києва. Це Міжнародний виставковий центр та Торгово-промислова палата України. У туристичній сфері, за підрахунками фахівців, у найближчі роки можуть бути додатково задіяні 40-50 тис. киян.

За повідомленням прес-служби КМДА, всього у віденському бізнес-форумі беруть участь 25 українських і 70 австрійських компаній. Українська делегація, очолювана головою Київської міської держадміністрації Олександром Поповим, презентує програму «Київ інвестиційний». У програмі окреслені стратегічні напрями розвитку міста та представлені проекти, які планується реалізовувати за участю інвесторів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

215