Сьогодні столичні велосипедисти та представники громадських організацій організували флешмоб на Поштовій площі, у ході якого з велосипедами, дитячими та інвалідними колясками спробували пройти через підземний перехід шириною 6 метрів, передає кореспондент ForUm'у.

Представник коаліції громадських організацій Ігор Тищенко розповів, що, згідно з проектом реконструкції, підземний перехід буде проходити через торговий центр, між кіосками, що ще більше звузить прохід.

«Ми протестуємо, тому що втомилися від того, що пішохідні переходи будують так, що люди похилого віку та інваліди не можуть по них пройти, а людям доводиться штовхатися у натовпі», - заявив він.

Велосипедисти, у свою чергу, вимагають облаштувати на Поштовій площі велодоріжки.

«Тільки 20% нашого населення мають автомобілі, але платять податки всі 100%. Невже не потрібно думати про пішоходів, інвалідів? Для велосипедистів мають бути передбачені велодоріжки, людей не повинні «заганяти» як кротів під землю, вони повинні комфортно і безпечно пересуватися разом з основним потоком транспорту. А так нам доводиться пересуватися по вузьких переходах, тягнути на собі велосипеди, які часто важать більше 10 кг. І це тільки велосипедисти. А ось щойно ми спробували підняти інвалідну коляску, нам це вдалося зробити тільки за допомогою двох хлопців», - розповів велосипедист Антон.

Активісти вважають, що зробити підземний перехід зручним можна, замінивши всі сходи та бордюри похилими пандусами.

«По-хорошому, потрібно було з самого початку проектувати транспортну розв'язку так, щоб по ній могли проїхати велосипедисти, а переходи - так, щоб це було зручно для інвалідів та пішоходів. Але зараз, під кінець робіт, потрібно хоча б розширити прохід до 10 м, прибрати всі сходинки, пандуси повинні бути 6%, а не 18%, як це намальовано у проекті, а кут їхнього нахилу повинен складати не більше 6 градусів», - розповіла координатор Асоціації велосипедистів України Ірина Бондаренко.

Крім того, активісти висловили своє невдоволення з приводу будівництва на Поштовій площі торгового центру і підкреслили, що замість світломузичного фонтану краще висадити на площі дерева.

Як раніше повідомляв ForUm, голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов запевнив, що повну реконструкцію транспортної розв'язки на Поштовій площі у Києві завершать до Дня Незалежності України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

186