З метою захисту Азово-Чорноморського узбережжя реалізується програма реконструкції та будівництва очисних споруд Криму. Про це сказав віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул у Севастополі, повідомляє прес-служба чиновника.

«Мета програми - щоб жоден грам неочищених стоків не потрапив у море», - сказав віце-прем'єр.

Зокрема, у рамках урядової програми у кримському селищі Ласпі (біля Севастополя) побудована перша черга очисної споруди, яка на 100% забезпечить очистку стічних вод і захистить море від забруднення».

За словами Вілкула, нове обладнання зменшить споживання електроенергії на 10-15%, а зекономлені кошти підуть на ремонт та відновлення каналізаційних мереж.

У рамках урядової програми реконструкції та будівництва очисних споруд на Азово-Чорноморському узбережжі у поточному році будуть введені в експлуатацію також очисні споруди у селищі Андріївка (біля Севастополя), завершено реконструкцію каналізаційних очисних споруд у міжнародному оздоровчому дитячому центрі «Артек» та с.Малий Маяк. У 2013 році буде також введена в експлуатацію станція очищення стічних вод у смт Леніна у районі Керчі.

На 2014 рік заплановано завершення реконструкції очисних споруд у с.Малоріченське, у смт Орджонікідзе, у с.Новофедорівка Сакського району і в с.Мигдальне (Судак).

Урядом затверджено проект реконструкції каналізаційних очисних споруд у с.Сонячна долина (Судак), реалізація якого має бути завершена в 2014 році.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

218