Замінований автомобіль вибухнув біля посольства Франції у лівійському Тріполі у вівторок, двоє охоронців потерпіли, повідомляють західні ЗМІ з посиланням на представників посольства і джерела в органах безпеки.

За попередньою інформацією, потерпілі охоронці - французи. Один із них тяжко поранений. Як повідомляє агентство Франс Прес, вибух знищив частину паркану навколо будівлі, яка значно пошкоджена. Згоріли два автомобілі, припарковані поруч з посольством, повідомляє РІА «Новости».

Поки ніхто не взяв на себе відповідальність за теракт.

Останнім часом ситуація у сфері безпеки у Лівії, яка пережила революцію півтора роки тому, викликає занепокоєння у західних держав. У вересні минулого року терористи напали на консульство США у Бенгазі, убивши американського посла. У січні Австралія, Німеччина, Нідерланди, Франція і Швейцарія закликали співвітчизників покинути Бенгазі у зв'язку з інформацією про підготовлювані напади на іноземців. Деякі західні держави, у тому числі Великобританія, рекомендують громадянам зовсім уникати поїздок до Лівії з міркувань безпеки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

187