Компанія Nike вилучила з продажу футболки з написом «Бостонська різанина» (Boston Massacre). Про це повідомили у головному офісі найбільшого у світі виробника спортивного одягу, розташованого у передмісті міста Бівертон (штат Орегон).

Їхній випуск був налагоджений багато років тому, в пам'ять про видатну перемогу бейсбольного клубу New York Yankees над бостонським клубом Вoston Red Sox у 1978 році, як зазначили у Nike. Тоді нью-йоркці чотири рази поспіль перемогли команду Бостона і потім стали чемпіонами світу з бейсболу, повідомляє «NEWSru.com».

 

 
Футболки користувалися підвищеним попитом у вболівальників New York Yankees.

Тим не менше, після теракту у Бостоні, при якому загинули три людини і більше 180 громадян отримали поранення, Nike припинила їхній випуск і почала відкликати ті, що залишилися, із роздрібного продажу.

Як раніше повідомляв ForUm, Джохар Царнаєв, обвинувачений в організації теракту на бостонському марафоні, поклав відповідальність за підготовку вибухів на вбитого брата.

За версією поліції, брати Царнаєви організували два вибухи під час марафону у Бостоні 15 квітня. Тоді загинуло три людини, близько 180 отримали поранення. Через кілька днів, у ніч на 19 квітня, Царнаєви влаштували перестрілку з поліцейськими, під час якої загинув один співробітник правоохоронних органів, а також старший із братів. Після перестрілки поліція почала переслідувати молодшого Царнаєва, зумівши затримати його тільки до вечора.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

369