Святкування 1025-річчя хрещення Київської Русі має послужити об'єднанню українського суспільства. Про це вчора, 22 квітня, заявив віце-прем'єр-міністр Костянтин Грищенко в ході зустрічі з Предстоятелем Української православної церкви Київського патріархату, Патріархом Філаретом (Денисенком), повідомляє прес-служба віце-прем'єра.

Основним предметом зустрічі стало обговорення запланованих у липні поточного року урочистостей з нагоди 1025-річчя хрещення Київської Русі. Йшлося, зокрема, про заходи, які будуть організовуватися на державному рівні. У цьому контексті віце-прем'єр-міністр поінформував Патріарха Філарета про прийняте на засіданні Уряду розпорядження Кабінету Міністрів «Про внесення змін до плану заходів з підготовки та відзначення 1025-річчя хрещення Київської Русі».

«Принципово важливо, щоб святкування 1025-річчя хрещення Київської Русі слугувало об'єднанню українського суспільства, налагодженню конструктивного державно-релігійного та міжконфесійного діалогу», - зазначив Грищенко.

Також сторонами обговорювалися актуальні питання державно-церковної взаємодії та співпраці зі Всеукраїнською радою церков і релігійних організацій.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович підписав Указ «Питання організації та проведення заходів з відзначення в Україні 1025-річчя хрещення Київської Русі», яке відзначатиметься у липні 2013 року.

Кабінет Міністрів України затвердив новий склад організаційного комітету з підготовки та відзначення 1025-річчя хрещення Київської Русі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

715