У 10-кілометровій зоні відчуження Чорнобильської АЕС наряд батальйону патрульної служби міліції затримав чотирьох сталкерів. Троє мандрівників виявилися жителями Києва, четвертий - житель Санкт-Петербурга Російської Федерації, повідомляє відділ зв'язків з громадськістю Головного управління МВС України у Київській області.

Повідомляється, що порушники радіаційного режиму ночували, де прийдеться, по території зони йшли вночі, щоб не потрапити до рук міліції, поки не дійшли до Чорнобиля-2. Там кияни і зустрілися з росіянином і вже вчотирьох продовжили подорож. До цього протягом двох ночей кожному із них вдалося подолати близько 35 км пішки. Для чергової ночівлі вони вибрали квартиру у колишньому житловому будинку військового містечка.

 
 
«Правоохоронці помітили людей по слідах. Побачивши міліціонерів, вони намагалися втекти. Сталкерів доставили до Відділу Зони ЧАЕС для складання відповідних адміністративних документів», - повідомили у міліції.

Згідно з законодавством, порушення вимог режиму радіаційної безпеки у місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення, тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією знарядь вчинення правопорушення.


 
Серед речей першої необхідності, продуктів харчування, води, спальних мішків, які мали при собі любителі екстремальних подорожей, міліціонери виявили талісман - ляльку на ім'я Сталкер-Спиридон. За словами затриманої дівчини, він повинен був принести їм успіх, нові враження під час чорнобильської відпустки.


За статистикою, чорнобильським міліціонерам доводиться затримувати і видворяти близько сотні сталкерів на рік, за останні чотири місяці до адміністративної відповідальності за незаконне потрапляння у зону притягнені одинадцять громадян, двоє із яких іноземці.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

293