Повторні вибори у 5 одномандатних округах, де Центральна виборча комісія (ЦВК) не змогла встановити результати голосування 28 жовтня 2012 року, пройдуть не раніше осені.

Як розповіла виданню «Капітал» перший заступник міністра юстиції Інна Ємельянова, минулого тижня Міністерство юстиції на підставі заключної оцінки Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) за результатами парламентських виборів закінчило роботу над законопроектом щодо проведення повторних виборів у цих округах. Зараз документ передано до Ради Європи, ОБСЄ та Європейської комісії за демократію через право (Венеціанська комісія) для проведення його правової оцінки.

«Він зараз у Європі, ми просили не зволікати з рішенням, сподіваємося скоро отримати результат. Після проходження всіх процедур у Кабінеті Міністрів законопроект буде переданий до Верховної Ради», - зазначила Ємельянова.

Як пише видання, законопроект пропонує ЦВК призначити вибори на наступний день після прийняття закону, а дату виборів - через 60 днів.

Як пояснила керівник Головного управління з питань конституційно-правової модернізації Адміністрації Президента, екс-член Венеціанської комісії Марина Ставнійчук, результати оцінки законопроекту комісія може подати не раніше свого чергового засідання, яке відбудеться у червні.

«Комісія почне роботу у червні, якщо законопроект зараз там, то можна очікувати підсумків на початку літа», - сказала вона.

Як раніше повідомляв ForUm, 5 листопада 2012 року Центральна виборча комісія звернулася до Верховної Ради з проханням призначити повторні вибори у низці одномандатних округів.

6 листопада Верховна Рада України прийняла проект постанови про звернення Центральної виборчої комісії з приводу виборів народних депутатів України в одномандатних виборчих округах №№ 94, 132, 194, 197 і 223.

Глава фракції Партії регіонів Олександр Єфремов не знає, коли будуть призначені вибори у п'яти проблемних округах.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

188