Спікер французького парламенту Клод Бартолон отримав посилку з порохом і лист з погрозами від противників одностатевих шлюбів.

У посланні від політика зажадали скасувати голосування у парламенті щодо легалізації таких шлюбів.

«Наші методи більш радикальні та прямолінійні, ніж звичайні протести. Ви хотіли війни, ви її отримаєте», - йдеться у листі.

Наголошується, що раніше на дзвінки і листи з погрозами на свою адресу поскаржилася сенатор Естер Бенбасса. Вона вважає, що це пов'язано з її підтримкою закону про гомосексуальні шлюби, повідомляє «Лента.ру».

Ще один депутат від соціалістів Ерван Біне змушений був скасувати заплановані дебати з міркувань безпеки після погроз праворадикальних активістів, які виступають проти закону.

У той же час правозахисники зазначають, що кількість образ і фізичних атак на гомосексуалістів за час обговорення легалізації одностатевих шлюбів збільшилася.

Остаточне голосування щодо закону, який дозволить одностатевим парам не тільки укладати офіційні шлюби, але і всиновлювати дітей, пройде 23 квітня. Раніше тисячі французів виходили на демонстрації на підтримку закону і проти нього.

Якщо закон буде прийнятий Національною асамблеєю, Франція стане 14-ю країною світу, яка узаконила одностатеві шлюби.

З початку 2000-х років відповідні закони прийняли Нідерланди, Бельгія, Канада, ПАР, Аргентина, Іспанія, Португалія, Норвегія, Швеція, Данія та Ісландія. У квітня 2013 року до них приєдналися Уругвай і Нова Зеландія.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

300