Екс-президент Польщі Олександр Квасьнєвський закликає українську владу і опозицію об'єднати зусилля для прийняття парламентом всіх необхідних євроінтеграційних законів. Про це, як повідомляє прес-служба Кабміну, він заявив під час зустрічі з прем'єр-міністром України Миколою Азаровим.

Кваснєвський зазначив, що 22 квітня вже зустрівся з головою Верховної Ради Володимиром Рибаком та лідерами всіх парламентських фракцій. «Ми хотіли сказати від імені Європейського парламенту, що нам потрібна дуже серйозна, змістовна робота Ради. Нам потрібна спільна робота всіх парламентаріїв для прийняття необхідних законів. Угода про асоціацію - це історичний момент для України. Це не буде перемога уряду і програш опозиції, це буде перемога всього українського народу», - підкреслив політик.

Він навів приклад європейських країн, зокрема, Польщі, в якій влада і опозиція у свій час об'єдналися для інтеграції в ЄС.

Кваснєвський підкреслив, що під час доповіді моніторингової місії Європарламенту у Страсбурзі було відзначено прогрес України на шляху підписання Угоди про асоціацію. Він додав, що одним із головних досягнень роботи цієї місії є те, що Європа перестала сприймати події в Україні у «чорно-білих тонах». «Зараз це ставлення змінилося, і багато європейських політиків глибше розуміють Україну», - сказав Кваснєвський і додав, що всі фракції Європарламенту позитивно оцінюють роботу моніторингової місії.

У свою чергу, екс-президент Європарламенту Пет Кокс висловив подяку Азарову за його особисте сприяння роботі місії в Україні. «Я хочу подякувати вам за нашу співпрацю, за «відчинені двері», відкриті документи, оскільки без такої уваги і допомоги з вашого боку ми не змогли б досягти такого значного прогресу», - сказав він.

Азаров подякував співголовам місії Європарламенту за роботу в Україні і запевнив, що надалі Моніторингова місія може розраховувати на всебічну підтримку та сприяння з боку уряду. «Я хочу подякувати вам за ті зусилля, які ви докладаєте у цій надзвичайно складній роботі. Сподіваюся, що ми продовжимо співпрацю», - зазначив прем'єр-міністр України.

Нагадаємо, Європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле заявив, що існує реальна можливість підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у листопаді цього року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

330