Громадян України серед членів і пасажирів вертольота, які потрапили у полон в Афганістані, немає. У полон потрапили громадяни Росії, Киргизії, Афганістану і Туреччини.

Як повідомили «УНІАН» у Департаменті інформації МЗС РФ, увечері 21 квітня у повіті Азра провінції Логар на сході Афганістану здійснив вимушену посадку вертоліт МІ-8, що належить приватній афганській авіакомпанії «Хорасан Карго Ейрлайнс».

За інформацією афганських офіційних осіб і представників Міжнародних сил сприяння безпеці (МССБ), особи, які перебували на борту, захоплені талібами, які контролюють вказаний район.

«Згідно з наявними у Посольства Російської Федерації в Афганістані даними, на борту були два пілоти - громадянин Росії Петренко Павло Петрович, 1956 р.н., та громадянин Киргизької Республіки, особа якого встановлюється. Крім них, у полоні опинилися і пасажири вертольота - сім громадян Туреччини і один громадянин Афганістану», - йдеться у повідомленні.

Посольство Росії перебуває у постійному контакті з афганськими офіційними особами та представниками МССБ щодо цього питання.

Нагадаємо, деякі ЗМІ сьогодні повідомили, що в Афганістані таліби захопили вертоліт Мі-8 з іноземцями, серед яких двоє українців.

У Міністерстві закордонних справ України заявили, що перевіряють інформацію ЗМІ про захоплення українців афганськими талібами.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

330