Генеральна прокуратура затвердила обвинувальний акт відносно депутата Шевченківської сільської ради Броварського району Київської області, з вини якого загинув мотоцикліст.

Про це повідомляє відділ зв'язків із засобами масової інформації
Генеральної прокуратури України з посиланням на старшого прокурора відділу ГПУ Павла Васенкова.

«У ході досудового розслідування встановлено, що депутат сільради, керуючи автомобілем Nissan Interstar, перевищив максимально дозволену швидкість і виїхав на зустрічну смугу руху, де скоїв зіткнення з моторолером ЕХ-150А», - повідомив прокурор.

За його словами, внаслідок ДТП, яке сталося у с.Бобрик, водій моторолера загинув, а його пасажири отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

«21 березня водієві Nissan Interstar було вручено повідомлення про підозру, а 22 березня Печерський районний суд Києва відносно нього обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання», - сказав Васенко.

Розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося Головним слідчим управлінням МВС України.
«Обвинувальний акт направлений до Броварського міськрайонного суду Київської області», - повідомив прокурор.

Санкція ч.2 ст.286 КК України (порушення Правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого) передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

281