Директор місцевого організаційного комітету чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року Маркіян Лубківський допускає, що кількість міст, які прийматимуть турнір, може бути скорочена.

Лубківський нагадав, що на даний момент заплановано проведення турніру у шести містах (Київ, Донецьк, Харків, Дніпропетровськ, Одеса, Львів) на семи аренах (дві арени у Києві).

«Якщо хтось не встигне - ніхто нікого чекати не буде. Турнір у будь-якому разі пройде в Україні. Він може не відбутися в тому чи іншому місті, який буде не встигати з підготовкою», - сказав він.

При цьому Лубківський висловив сподівання, що всі міста встигнуть побудувати арени у необхідні терміни, адже це в їхніх інтересах.

У разі запізнення з будівництвом основних арен існують запасні комплекси.

В якості такого прикладу Лубківський навів спорткомплекс «Метеор» у Дніпропетровську, який буде реконструюватися, але, разом з тим, у місті заплановане будівництво нової арени, яка і буде основною для проведення Євробаскету, повідомляють «Українські новини».

Лубківський повідомив, що, згідно з вимогами ФІБА (Міжнародна федерація баскетбольних асоціацій), всі міста повинні представити проекти будівництва арен на початку травня.

«Наприкінці квітня – на початку травня, на вимогу ФІБА, всі арени або компанії, які будують арени, повинні подати до місцевого комітету Євробаскету чіткі графіки будівництва з чітким розумінням фінансування, часових термінів, щоб вже було зрозуміло, яким чином готуються українські арени до проведення чемпіонату», - додав він.

Лубківський підкреслив, що будуть встановлені жорсткі вимоги і терміни до будівництва всіх арен.

За словами директора департаменту управління аренами оргкомітету ЧЄ-2015 з баскетболу Андрія Микитіва, до лютого 2015 року всi арени, на яких відбудеться чемпіонат, повинні бути побудовані і введені в експлуатацію.

Лубківський зазначив, що також у містах, які прийматимуть Євробаскет, будуть побудовані за рахунок державного бюджету тренувальні бази для команд-учасниць турніру, які після проведення турніру будуть перетворені на дитячо-юнацькі спортивні школи.

Він сподівається, що ЧЄ-2015 з баскетболу в Україні пройде на рівні, що не поступатиметься Євро-2012 з футболу, а завдяки тому, що над організацією баскетбольного турніру буде працювати та ж команда, вдасться використати досвід і не повторювати помилок Євро-2012.

Лубківський зазначив, що ЧЄ-2015 з баскетболу не буде настільки ж фінансово витратним, як чемпіонат Європи з футболу 2012 року, у зв'язку з тим, що вже немає необхідності у масовому будівництві інфраструктурних об'єктів.

Він підкреслив, що в плані інфраструктури, реконструкції аеропортів і доріг необхідно буде провести відповідні роботи тільки в Одесі та Дніпропетровську - містах, які не приймали ЧЄ-2012 з футболу.

Нагадаємо, у грудні 2011 року Україна офіційно отримала право на проведення чемпіонату Європи з баскетболу серед чоловічих збірних у 2015 році.

Державне фінансування підготовки Чемпіонату Європи з баскетболу складе 7,057 млрд грн.

Президент України Віктор Янукович закликав голів обласних державних адміністрацій і мерів міст, які прийматимуть матчі Євробаскету-2015, не затягувати з рішеннями, необхідними для організації цього чемпіонату.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

345