Співробітники алуштинської міліції затримали чоловіка, підозрюваного у скоєнні неправдивого повідомлення про закладений вибуховий пристрій.

За даними сектору зв'язків з громадськістю Головного управління МВС в АР Крим, сьогодні, 22 квітня, об 11:15 у міліцію надійшла заява від невідомого чоловіка про те, що в районі нічного клубу «Печери» закладено вибуховий пристрій, який буде підірвано через 2 години.

Вулиця Горького, на якій розташований нічний клуб, була оточена, громадяни евакуйовані співробітниками міліції, тролейбусні напрямки міжміського призначення призупинили роботу.

У ході ретельного огляду території правоохоронцями ніяких вибухонебезпечних предметів виявлено не було.

Через годину працівники міліції встановили особу лжемінера. Чоловік був затриманий і доставлений у чергову частину, де написав свідчення.

Зловмисником виявився 30-річний житель с.Перевальне. Як пояснив затриманий, повідомлення про закладений вибуховий пристрій було просто жартом.

«Такою виявилася відповідь чоловіка охоронцям закладу, які напередодні не впустили його у клуб», - повідомили в міліції.

Даний факт зареєстрований в Єдиному реєстрі досудових розслідувань. Підозрюваному інкримінують діяння, передбачені ч.1 ст.259 Кримінального кодексу України - завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпал або інші дії, що загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 500 до 1000 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян, арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

194