В.о. президента ПА ОБСЄ Вольфган Гроссрук позитивно оцінює роботу українського уряду щодо реформування пенітенціарної системи та судової гілки влади. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив журналістам у МЗС України.

«Уряд України зараз приділяє дуже велику увагу і надзвичайно активно працює над тим, щоб провести реформу саме пенітенціарної служби, судової влади, щоб прибрати з порядку денного питання політиків, які сидять у в'язницях. Ми розраховуємо на позитивні сигнали у цьому плані», - сказав він.

Гроссрук також висловив надію, що до кінця цього року буде підписано Угоду про асоціацію України та ЄС.

В.о. президента ПА ОБСЄ зазначив, що сам є європарламентарієм від Австрії, і його країна підтримає текст Угоди. «Це важливо не тільки для України, а й для Європи. Україна є європейською державою», - сказав він і додав, що переговори між Україною та ЄС проходять на хорошому рівні.

«Я впевнений, що головування України в ОБСЄ свідчить про те, що країна поважає всі цінності цієї організації. І я тут перебуваю навіть не з місією президента ОБСЄ, а з місією просто друга, який намагається підтримати Україну, щоб вона досягла поставлених цілей. Ми повинні поважати історію України та інших країн колишнього СРСР. Процес повинен йти крок за кроком. Я бачу багато успіхів, і це єдино правильний шлях», - підсумував Гроссрук.

Як раніше повідомляв ForUm, 18 квітня Верховна Рада України прийняла за основу і в цілому два закони щодо євроінтеграції України.

Президент України Віктор Янукович заявив, що в Україні стабільно вирішуються питання, визначені у програмі співпраці з Європейським Союзом.

Європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле заявив, що існує реальна можливість підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у листопаді цього року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

219