Голова Київської міськдержадміністрації Олександр Попов вважає, що місто не має права розкидатися такими цінними рекреаційними ресурсами, яким є Синє озеро у Подільському районі столиці. Про це глава Київміськдержадміністрації сказав під час спілкування з жителями столиці, які вийшли у суботу, 20 квітня, на ІІ Київську толоку наводити порядок біля Синього озера.

«Було великою помилкою передавати це унікальне озеро безвідповідальним комерсантам. Синє озеро визнане фахівцями найчистішою водоймою столиці. Тут водяться рідкісні тварини, занесені до Червоної книги. Місто має зберегти для нинішнього і майбутнього поколінь жителів столиці такий цінний рекреаційний ресурс. Вся ця краса повинна належати киянам», - сказав Попов, спілкуючись з киянами - колегами по толоці.

Попов подякував киянам, які вийшли разом з ним навести порядок навколо озера. «Сьогодні тисячі жителів столиці вийшли, щоб прибрати береги київських озер, парки, вулиці. Це надихає, і я впевнений, разом ми зробимо наше чудове місто кращим і красивішим», - сказав Попов.

Нагадаємо, що територія навколо Синього озера в 2007 році була передана в оренду на 25 років комерційній фірмі. Бізнесмени отримали унікальний ресурс під обіцянки облаштувати територію, а також побудувати біля озера культурно-рекреаційний комплекс.

Проте ніякого благоустрою проведено не було, про що жителі району повідомили міську владу. За активного сприяння голови КМДА територія була повернена киянам. У січні 2013 року відповідне рішення Господарського суду Києва, а в середині квітня це рішення залишив без змін Київський апеляційний господарський суд. Голова КМДА Олександр Попов прийняв рішення під час ІІ Київської толоки разом з жителями навколишніх будинків прибрати і впорядкувати територію навколо повернутого киянам озера.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

182