Підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом відкриє нову главу в історії України. Таку думку на зустрічі з головою Верховної Ради України Володимиром Рибаком висловив колишній президент Республіки Польща Олександр Кваснєвський, повідомляє прес-служба українського парламенту.

«Ми говоримо не тільки про підписання Угоди, а й про дуже тривале співробітництво між Україною та Євросоюзом. Асоціація з ЄС - це стратегія для України», - зазначив Кваснєвський.

Також він заявив про важливість злагодженої роботи Верховної Ради до саміту «Східного партнерства» у Вільнюсі. «Дуже важливо, як працюватиме Верховна Рада на шляху до підписання Угоди про асоціацію. Для іміджу України важливий парламент, який працює, а не заблокований», - підкреслив екс-президент Польщі.

У свою чергу, присутній на зустрічі колишній президент Європарламенту Пет Кокс зазначив, що Україна і Євросоюз разом перебувають «на шляху до Вільнюса». За його словами, «було зроблено багато кроків, і ще багато що належить зробити».

«Ми раді ухваленню рішення щодо гуманізації кримінального законодавства та помилування Луценка і Філіпчука. Це дуже важливе свідчення добрих серйозних намірів, і це дуже цінується у Брюсселі», - сказав політик.

Він також зазначив, що президент і лідери політичних фракцій Європарламенту закликають всі політичні сили, представлені у Верховній Раді, разом працювати над такими важливими питаннями, як реформування виборчого законодавства, судової влади та системи прокуратури. «Необхідно розвивати здатність до взаємної поваги», - підсумував Кокс.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович заявив, що в Україні стабільно вирішуються питання, позначені в програмі співпраці з Європейським Союзом.

Європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле заявив, що існує реальна можливість підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у листопаді цього року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

291