Цього року Київ має намір розчистити озера Райдужне, Кирилівське, Совські ставки, Русанівський канал та інші водойми. Також продовжаться роботи з благоустрою озера Тельбін. Про це розповів жителям столиці голова КМДА Олександр Попов під час спільної роботи з прибирання берегів Синього озера.

«Ми хочемо бачити Київ зеленим, охайним, комфортним для жителів. Розчищення київських водойм, благоустрій пляжів і зелених територій навколо них - надзвичайно важлива для міста робота. Тривалий час цьому питанню не приділялося достатньої уваги. Це призвело до складної, а іноді критичної екологічної ситуації на водоймах міста. Вони стали непридатними для відпочинку, а влітку перетворювалися на джерело інфекційних захворювань», - сказав Попов.

«Такого не повинно бути в Києві. Переконаний, поступово ми досягнемо мети. Ніяких брудних, небезпечних для відпочинку водойм у Києві не залишиться. Вже цього року місто має намір розчистити озера Райдужне, Кирилівське, Совські ставки, Русанівський канал та інші водойми. Триватимуть роботи на озері Тельбін. Йдеться не тільки про розчищення водойм, а й про благоустрій територій навколо них. Кошти на ці роботи ми заклали до бюджету міста на 2013 рік», - повідомив голова КМДА.

Попов підкреслив, що зробити всі водойми Києва чистими - «амбітні, але цілком реальні плани». «Швидше реалізувати їх ми могли б за умови достатнього фінансування. Повернення столиці 100% податку, який кияни платять з доходів, збільшувало би бюджет міста на 8 мільярдів гривень щорічно і дозволило б місту активізувати роботи з очищення та благоустрою столичних водойм», - зазначив голова Києва.

Нагадаємо, що у суботу, 20 квітня, Попов разом з жителями Виноградаря взяв участь у прибиранні Синього озера у Подільському районі. Територія у 16 гектарів навколо озера 2007 була передана Київрадою в оренду на 25 років приватній компанії. Бізнесмени повинні були побудувати на березі озера культурно-рекреаційний комплекс і упорядкувати водойми.

Торік жителі Подолу звернулися до столичної влади із зверненням, у якому зазначили, що територія навколо озера НЕ впорядкована і орендар не робить ніяких дій, щоб виконати договір оренди з містом. За активної участі Попова озеро і територія навколо нього у 2013 році були повернуті киянам. У січні відповідне рішення ухвалив Господарський суд, а у квітні Київський апеляційний господарський суд залишив це рішення у силі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

419