Друга Київська толока зібрала у суботу рекордну кількість людей. Тисячі киян відгукнулися на заклик голови Київської міської держадміністрації Олександра Попова і разом з зеленбудівцями і чиновниками всіх рангів ушляхетнювали Київ.

Сам Попов вийшов на толоку о 8-й годині ранку. Спочатку разом з іншими чиновниками і киянами він садив квіти і дерева у парку ім.Шевченка. Потім глава КМДА перемістився на схили Дніпра: прибирав сміття біля пам'ятника Магдебурзькому праву разом із співробітниками Департаменту архітектури та комунальниками. В результаті їхньої ударної праці з околиць пам'ятника вивезли кілька тонн сміття.

Як повідомлялося, в даний час проходить реконструкція сходів, що ведуть до пам'ятника Магдебурзькому праву. За словами Попова, його планується об'єднати пішохідною зоною з Поштовою площею і набережною, щоб відродити славу пам'ятника як одного із популярних місць міста.

Ближче до полудня Попов був помічений у районі Синього озера, яке завдяки його втручанню нещодавно було повернуте у власність міської громади. Тут градоначальник також прибирав сміття, а потім разом з жителями Виноградаря висаджував березовий гай.

Останньою крапкою у суботнику Попова став ботанічний сад ім.Академіка Фоміна. Тут проводили суботник співробітники мерії. До прибуття Попова за парканом ботсаду орудували мітлами і лопатами більше двохсот чиновників КМДА. Градоначальник також почав облаштовувати одну із клумб.

Всього протягом суботи були очищені від сміття і озеленені 127 ділянок, визначених «Київзеленбудом». Крім того, сотні і тисячі киян вийшли, щоб прибрати і озеленити двори своїх будинків, територію біля шкіл і вузів, підприємств і лікувальних закладів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

301