Міський голова Львова Андрій Садовий подарував громаді міста Суми півметрову Кавову писанку.

Подарунок був переданий сьогодні, 22 квітня, у рамках святкування Днів Львова у Сумах.

«Щоб у вас завжди було багато добра і тепла. Особливо під час Великодня», - побажав Садовий.

Як повідомили у прес-службі Львівської міської ради, львівську Кавову писанку встановлять у Сумській муніципальній галереї.

Згідно з повідомленням, Кавова писанка – велика півметрова писанка, у створенні якої упродовж місяця брали участь відомі художники Іванка та Олександр Войтовичі, художній колектив і художники Львівської дитячої школи народних мистецтв, Львівської дитячої художньої школи ім.Новаківського, Іконописної школи Українського Католицького Університету «Радруж» та інші. Писанка прикрашена орнаментом із кавових зерен, повідомляє «УНІАН».

Також у рамках Днів Львова у Сумах сьогодні проходить презентація львівських туристичних продуктів і зустріч з місцевими туроператорами, на якій йдеться про спільні туристичні проекти двох міст.

Міський голова Сум Геннадій Мінаєв, виступаючи під час презентації, сказав: «У Львова є великий досвід роботи щодо залученню до себе туристів, і ми будемо його переймати. Зокрема, у нас уже створено агенцію промоції «Суми», мета якої - позиціонування та популяризація міста на території України».

При цьому він зазначив, що незабаром аналогічні Дні Сум будуть проведені у Львові.

За програмою сьогодні також відбудеться зустріч з сумськими студентами міського голови Львова Садового, який прочитає лекцію на тему «Роль міста у розвитку держави», і відкрита лекція його заступника Василя Косіва «Львів - культурна столиця України».

Крім того, школярі Сум отримають від львівських видавництв міні-бібліотеку і книги про Львів, у Муніципальній галереї буде відкрита виставка робіт львівських художників «Львівські пейзажі» та роботи юних художників Львівської школи ім.Новаківського.

Також планується засідання «круглого столу», на якому йтиметься про співпрацю влади, громадських організацій та церкви заради вирішення потреб місцевих громад.

Нагадаємо, 19-22 квітня у Сумах проходять Дні Львова. У програмі: зустрічі зі студентами, туристичними компаніями, презентації книг, вуличні забави - вистави Львівського театру «Воскресіння», львівський ярмарок, дегустації львівської кави і шоколаду, майстер-класи львівських баристів, розіграші поїздки до Львова та розповсюдження ексклюзивних листівок «Зустрінемось у Львові».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

290