Уряд краю Косово, що проголосив незалежність від Сербії у 2008 році, схвалив у понеділок угоду з Белградом про нормалізацію відносин, повідомив глава косовського МЗС Енвер Ходжай у своєму мікроблозі в Twitter.

Він нагадав, що минулої ночі також схвалив цей документ місцевий парламент переважною кількістю голосів. Це, за його словами, підтверджує, що косовська влада цілком виступає за діалог і угоду.

«Перед нами тепер три пріоритети: реалізація, реалізація і реалізація», - написав Ходжай про подальшу долю угоди.

Минулої п'ятниці делегації Сербії та Косово за підсумками переговорів у Брюсселі парафували договір про нормалізацію відносин і про функції сербських муніципалітетів у Косово. Угода була критично сприйнята багатьма сербськими організаціями національного спрямування, які вважають, що влада Сербії, домовившись з албанцями, відмовляється від Косово в обмін на євроінтеграцію. Проти договору також виступають косовські серби, які погрожують зірвати його застосування.

Як раніше повідомляв ForUm, влада Сербії і частково визнаної Республіки Косово прийшла до компромісного рішення щодо проблеми статусу Косовського регіону.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

372