У всеукраїнському суботнику взяло участь більше 5 мільйонів чоловік і більше 350 тис. колективів підприємств, повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

Як зазначив голова відомства Геннадій Темник, під час суботника було встановлено 435 нових і відремонтовано 11 377 тис. існуючих дитячих майданчиків, прибрано та приведено в належний санітарний стан понад 27 тис. га прибудинкових територій, а також ліквідовано 22 тис. несанкціонованих звалищ, з яких вивезено 272 тис. куб. м побутових відходів.

Також, за його словами, висаджено 2 млн 430 тис. дерев і 527 тис. кущів, упорядковано понад 10 млн кв. м газонів і клумб.

Разом з мешканцями Києва наводили порядок керівники та колективи центральних органів виконавчої влади, 15 тис. підприємств і організацій, що належать до сфери їх керування (1,2 млн співробітників). Під час суботника було прибрано та приведено в належний санітарний стан 26 тис. га територій, ліквідовано 13 тис. несанкціонованих звалищ, з яких вивезено 29 тис. куб. м побутових відходів, а також висаджено 993 тис. дерев і 295 тис. кущів.

«Щорічне проведення цього заходу сприяє підвищенню рівня громадської активності та соціальної відповідальності з поліпшення благоустрою населених пунктів країни», - сказав Темник.

Нагадаємо, 20 квітня в Україні відзначався День навколишнього середовища.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров зобов'язав керівників центральних органів виконавчої влади 20 квітня в рамках Дня довкілля особисто взяти участь у заходах з благоустрою у закріплених за міністерствами областях.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

192