Уряд має намір провести низку реформ для поліпшення економічної ситуації в країні. Про це в ефірі передачі «Шустер Live» заявив народний депутат Партії регіонів Володимир Олійник.

«Прем'єр говорив гостро і критично, він говорив про те, які є проблеми і помилки в уряді. Але він говорив не тільки про те, що є, а він говорив про шляхи виходу з кризи. Зокрема про програму уряду: це захист і розвиток національного товаровиробника, що є актуальним для всіх європейських країн. Він говорив про імпортозаміщення. Соромно нам сьогодні купувати яблука в Польщі, коли Україна може самостійно забезпечити себе продуктами», - зазначив Володимир Олійник.

Проведення реформ для поліпшення економічної ситуації не спричинить за собою зростання цін для населення.

«Прем'єр розповідав про те, що уряд робить, і робитиме для підвищення соціальних стандартів, пенсій, зарплат. Але це відбуватиметься помірними темпами, тому що якщо включити друкарський верстат, то буде інфляція. Нас критикували і говорили, що цей уряд допустить двозначну інфляцію. А сьогодні або нульова, або невелика, або дефляція. Раніше говорили про те, що гривня не витримає курс долара, буде 10-12 грн, але ми тримаємо», - зазначив Володимир Олійник.

Також населенню не варто побоюватися зростання тарифів на комунальні послуги. «Прем'єр сказав: ми не будемо піднімати тарифи. У середньому тарифи на газ для населення у нас нижчі, ніж у Росії, Болгарії та Румунії. Ми повинні знайти вихід із ситуації, піднімаючи заробітну плату», - зазначив Володимир Олійник.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

211