Україна майже на рік виключила з переліку гібридні автомобілі, які підлягають обкладенню спецмитом.

Україна до 28 лютого 2014 року вирішила звільнити гібридні автомобілі з об'ємом двигуна від 1000 куб. см до 2200 куб. см від обкладення спеціальним митом на імпорт в країну нових легкових автомобілів незалежно від країни походження та експорту, яка стягується з 13 квітня поточного року.

В офіційному оголошенні в урядовій газеті «Урядовий кур'єр» у суботу, 20 квітня, повідомлялося, що таке рішення Міжвідомча комісія з питань міжнародної торгівлі прийняла (МКМТ) ще 11 квітня 2013 р. за результатами розгляду матеріалів Держагентства екологічних інвестицій України та Міністерства економічного розвитку і торгівлі .

Зазначимо, рішення МКМТ набуває чинності з дня публікації оголошення.

Як раніше повідомляв ForUm, Україна 14 березня 2013 р. оприлюднила прийняте у квітні 2012 року рішення про введення спеціальних мит на імпорт в країну нових легкових автомобілів з об'ємом двигуна 1000-1500 куб. см у розмірі 6,46% і 1500-2200 куб. см - 12,95% незалежно від країни походження та експорту. Рішення набуло чинності 13 квітня.

Нагадаємо, перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов констатує, що спецмита на імпортні автомобілі - нормальна реакція країни на падіння виробництва.

На думку ж автоімпортерів, це рішення спричинить подорожчання автомобілів, скорочення авторинку, санкції з боку Євросоюзу і СОТ. У той же час автовиробники вважають, що це дозволить їм завантажити потужності, а ціна на автомобілі не зросте, оскільки її диктує ринок.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

209