Опозиційні партії не мають реального наміру відправити діючий уряд у відставку. Про це в ефірі передачі «Шустер Live» заявив перший заступник глави фракції Компартії України, народний депутат Адам Мартинюк.

«Опозиція не хотіла відставки уряду. Якби вона цього хотіла по-справжньому, то день і ніч ходила б в інші фракції, говорила, переконувала, доводила, просила б, особливо позафракційних депутатів. Казала б, що треба дійсно підтримати цю резолюцію недовіри, тому що далі так жити не можна. Такої роботи абсолютно не було. Тут черговий раз з хворої голови на здорову знову хочуть перекласти провину», - повідомив він.

За його словами, якщо питання відставки уряду не отримає позитивного вирішення найближчим часом, протягом цієї сесії парламенту вже буде заборонено ставити питання про недовіру уряду згідно із законодавством. У той же час, відправка діючого складу уряду в передчасну відставку абсолютно не допоможе нічого вирішити. Таке рішення лише негативно відіб'ється на поточному стані політичної ситуації і ще більше посилить існуючі проблеми в країні.

«Якби опозиція хотіла владу, і якби вона хотіла відправити чинну владу у відставку, то вона це робила б, але не робить. Але, знову ж таки, давайте відповімо: а що далі? Відправили уряд. І що далі? Буде просто держава без уряду, тому що сформувати уряд теперішній склад Верховної Ради, повірте, вже не зможе. Не зможе, поки не відбудуться наступні парламентські вибори», - зазначив Адам Мартинюк.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

216