У суботу в Україні пройшов масовий суботник: громадські організації та прості громадяни вийшли прибирати від сміття парки і сквери своїх міст. До акції приєдналися і великі компанії, які вивели на «толоку» своїх співробітників. Наприклад, в енергетичній компанії Ріната Ахметова, ДТЕК, на прибирання вийшло понад сім тисяч людей. Триста з них прибирали київський Гідропарк.

До енергетиків приєдналися й інші компанії Ахметова в понад 70 містах України. Одночасно з ними в рамках глобального проекту «Зробимо Україну чистою!» взяли участь 100 компаній по всій країні. Проект називають рекордним. Все більше великих українських компаній виходять на проекти «корпоративного волонтерства», які мають на увазі добровільну участь співробітників у суспільно корисних справах за підтримки роботодавця.

«Ми хочемо показати, що ДТЕК не тільки добре працює в офісі, на електростанції або в шахті. Ми любимо свої міста і наводимо чистоту не тільки на своїх робочих місцях, а й у містах. Для мене дуже приємно, що це добровільна акція, що у нас в компанії стільки волонтерів, і я сподіваюся, що все більше людей у цьому братимуть участь», - сказав генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко, відкриваючи захід.

Волонтери акції зібрали неорганічне сміття - пластик, скло, гуму та інше, який тепер відправиться на сортувальні лінії для переробки. Це важливо, адже в Україні мало сортувальних ліній, і сміття, яке цілком можна переробити, часто просто накопичується на звалищі.

«Робити щось корисне разом з колегами весело і цікаво. Коли ми прибрали територію і склали всі сміттєві мішки разом, ми здивувалися, як багато нам вдалося сьогодні зробити разом всього за дві години. А з іншого боку - соромно за людей, які так багато смітять», - каже волонтер Тетяна, яка брала участь у прибиранні в Гідропарку. - «Після прибирання ми провели забавний конкурс «на найоригінальнішу знахідку». І повірте, їх було багато - одяг, зубна щітка і гребінець, деталі автомашин і навіть пробитий кулями шматок заліза, який волонтери жартома охрестили «шматком танка». А взагалі, чого тільки не знаходили, і не дуже пристойного... »

Підбити підсумки акції обіцяють вже у понеділок. Але волонтери вже будують плани на осінню висадку дерев. Мають намір зробити акцію регулярною і вийти наступного разу ще більшим складом. Все можливо - цього року загальне число учасників акції «Зробимо Україну чистою!» збільшилося вдвічі порівняно з минулим і досягло, за словами організаторів, 100 тисяч осіб по всій Україні.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

219