Зі 100 законопроектів, поданих Кабінетом Міністрів України до Верховної Ради України, депутати прийняли близько 20. Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов в ефірі програми «Факти тижня з Оксаною Соколовою» на телеканалі ICTV.

«Ми подали більше 100 законопроектів, а ухвалено близько 20. Дуже складно працювати в такій обстановці, коли уряд намагається виправити ситуацію, прийняти соціально важливі закони, закони, які дали б можливість активізувати економіку, але закони не приймаються», - заявив Арбузов.

За його словами, Рада також не прийняла пакет законопроектів, передбачений програмою активізації економіки на 2013-2014 рр..

«Ви знаєте, що уряд прийняв програму активізації економіки на 2013-2014 рр.. Там цілий пакет законопроектів. Але вони не прийняті. Ми не можемо почати, ми не можемо дати економіці грошей, тому економіка не працює», - зазначив перший віце-прем'єр-міністр, повідомляє «РБК-Україна».

Також, за його словами, ВР гальмує прийняття законопроекту про кооперацію на селі. «Це теж проблема, яка не вирішується. Ми вже готові давати пільги, готові давати ресурси, а закон не працює, він не прийнятий», - заявив Арбузов.

Крім того, Арбузов сумнівається, що депутати встигнуть прийняти весь необхідний пакет євроінтеграційних законів. «Ми повинні прийняти євроінтеграційні закони. Ми досі не прийняли весь перелік. Ми не знаємо, як це вплине на сесію Євросоюзу», - заявив Арбузов.

За його словами, в кінці року, коли уряду доведеться пояснювати, чому не зробили те, що обіцяли, доведеться перекладати відповідальність на непрацюючу Верховну Раду. «Нам би не хотілося цього робити», - підкреслив Арбузов.

Як раніше повідомляв ForUm, Верховна Рада України прийняла за основу і в цілому два закони щодо євроінтеграції України.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

291