Вплив радіації за негативом багаторазово поступається людській діяльності - роботі промпідприємств, транспорту, механізованих сільгоспробіт. Про це заявив у коментарі ForUm'у експерт з екології Сергій Шапаренко.

«Нещодавно вчені з подивом констатували, що для навколишнього середовища аварія на ЧАЕС стала позитивом. До впливу радіонуклідів рослини і тварини поступово пристосувалися, і з'ясувалося, що вплив радіації за негативом багаторазово поступається людській діяльності», - сказав він.

За словами еколога, починаючи з 1986 р. у зоні відчуження з'явилися нові види рослин, а традиційні буквально процвітають.

«Тваринний же світ і зовсім переживає бум: мало того що розплодилися поширені види начебто зайців, лисиць, лосів, так ще й знайшли тут чудові умови (і захист від людини) такі рідкісні для нинішньої Європи тварини, як ведмідь, рись, борсук, і навіть кінь Пржевальського», - уточнив Шапаренко.

Тому, підкреслив експерт, є що зберігати, проект може бути перспективним.

Нагадаємо, міністр екології та природних ресурсів Олег Проскуряков заявив, що на території Чорнобильської зони відчуження можливе створення біосферного заповідника.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

261