Прем'єр-міністр Сербії Івіца Дачич не боїться погроз на свою адресу, які обрушилися на його мобільний телефон у зв'язку з підписанням угоди про нормалізацію відносин з Приштиною. Про це заявив сьогодні сам глава уряду.


«Я, віце-прем'єр Александар Вучич і президент Томіслав Ніколіч в останні дні зіткнулися з безліччю загроз на нашу адресу. Погрожують і нашим сім'ям, наче думають, що можуть нас залякати. Усе це марно», - сказав Дачич журналістам, передає «ИТАР-ТАСС».

Прем'єр задався питанням, хто може звинувачувати у зраді його та інших людей, які борються за Косово. «Поки ми билися за Косово, вони організовували демонстрації. Ми нікого не зрадили, нічого не визнали і не продали, а врятували і зберегли те, що ще можна було врятувати», - підкреслив він.

Представники Сербської радикальної партії, лідером якої є Воїслав Шешель, що знаходиться в гаазькій в'язниці за звинувачення у військових злочинах, опублікували номери телефонів Дачича і Вучіча в Інтернеті, а також розклеїли їх на вулицях і роздавали перехожим. Після цього прем'єру і віце-прем'єру стали приходити тисячі текстових повідомлень з погрозами від громадян, незадоволених умовами угоди з Приштиною.

Як раніше повідомляв ForUm, влада Сербії і частково визнаної Республіки Косово прийшли до компромісного рішення з проблеми статусу Косівського регіону.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

188