Підозрюваний у скоєнні теракту під час марафону в Бостоні Джохар Царнаєв у неділю, 21 квітня, отямився і вже дає свідчення слідчим.

Про це повідомляє телеканал ABC News з посиланням на джерела, близькі до слідства.

За даними телеканалу, слідчі, насамперед, ставлять запитання про спільників, інші можливі теракти і вибухові пристрої, що не спрацювали. Царнаєв не може говорити через пошкодження в області шиї, тому відповідає на запитання письмово, передає РІА «Новости».

Нагадаємо, 15 квітня біля фінішу марафону в Бостоні прогриміли два вибухи. Перший вибух прогримів через три години після того, як переможець марафону перетнув фінішну стрічку. Фініш марафону відбувся в північній частині Бойлстон-стріт. Через кілька секунд пролунав і другий вибух. Унаслідок терактів загинули три людини, постраждали понад 180 осіб. Слідство виявило двох підозрюваних у терактах з відеозапису, знятого за секунди до першого вибуху.

У скоєнні вибухів на марафоні в Бостоні підозрюються 19-річний Джохар Царнаєв і його загиблий під час перестрілки з поліцією 26-річний брат Тамерлан. Джохар був затриманий правоохоронцями в передмісті Бостона Уотертауні. Він переховувався в накритому брезентом човні у дворі одного з будинків на околиці річки Чарльз у Вотертаун. При затриманні він чинив активний опір.

Поліція штату Массачусетс затримала двох друзів Джохара Царнаєва.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

249