Щонайменше 208 людей стали жертвами потужного землетрусу в південно-західній китайській провінції Сичуань, близько 1 тисячі людей отримали важкі травми, передає в неділю агентство Рейтер з посиланням на місцеву владу.

Нагадаємо, землетрус магнітудою 7,0 був зафіксований вранці у суботу в провінції Сичуань на південному заході Китаю. Осередок землетрусу залягав на глибині близько 13 кілометрів, його епіцентр розташовувався в повіті Лушань міського округу Яань за 150 кілометрів від адміністративного центру провінції міста Ченду. Раніше повідомлялося про більш ніж 180 загиблих.

Кількість поранених, за останніми даними, перевищила 11,8 тисячі осіб. У загальній складності від землетрусу в тій чи іншій мірі постраждали більше 1,5 мільйона жителів провінції Сичуань, передають РІА «Новости».

У пошуково-рятувальній операції беруть участь понад 10 тисяч військових, лікарів і рятувальників. Керує операцією на місці прем'єр Китаю Лі Кецян. У регіоні триває сейсмологічна активність, з ранку суботи в повіті Лушань було зафіксовано більше 70 підземних ударів магнітудою понад 3,0.

Нагадаємо, Китай заявив, що поки не потребує закордонної допомоги.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

329