Перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов, міністр фінансів України Юрій Колобов та міністр культури України Леонід Новохатько взяли сьогодні участь у всеукраїнському суботнику, посадивши кілька яблунь на території будинку-музею Шевченка в Києві.

Арбузов запевнив присутніх, що йому пощастило опинитися у цей день в місці, де зароджувався український суверенітет.

«Я дуже радий змінити звичний режим дня і провести День довкілля саме тут, у будинку-музеї Шевченка. Посадити дерева, щоб залишилася пам'ять, і послухати про нашу історію. Я вважаю, що це дуже важливо для нас і наших дітей, оскільки тут формувалася наша історія, наше коріння, тут зароджувався наш суверенітет. І мені дуже приємно, що доля привела мене саме сюди», - сказав Арбузов.

Арбузов зазначив, що будинок-музей Шевченка - місце символічне і святе для українців, яким буде приємно усвідомлювати, що і у влади є час подумати і про це.

«Я розумію, що історія не запам'ятає цей день так, як запам'ятала Тараса Шевченка, але десь поруч з цією історією побували і ми з колегами і я цьому дуже радий», - сказав чиновник.

Тим часом Арбузов признався, що востаннє садив дерева ще в школі і у вузі, а також на своїй дачі, однак це перші дерева, посаджені ним на посаді першого віце-прем'єра.

Анастасія Піка,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

365