Антимонопольний комітет України рекомендує основним виробникам-птахофабрикам і спеціалізованим мережам торгівлі харчовими продуктами утриматися від необґрунтованих цін на яйця

Згідно з повідомленням прес-служби, АМКУ направив рекомендації 30 компаніям, які виробляють найбільшу кількість курячих яєць, закликавши їх не встановлювати оптово-відпускних цін на цю продукцію, що перевищують економічно обґрунтований рівень. АМКУ також рекомендував 19 торговельним мережам не підвищувати роздрібні ціни на яйця і не вчиняти дій, які можуть спричинити таке підвищення.

Нагадаємо, в Союзі птахівників України вважають, що напередодні великодніх свят ціни на яйця можуть зрости на 20%, проте незабаром після свят вони знову стабілізуються.

Як раніше повідомляв ForUm, у I кварталі 2013 року індекс споживчих цін на продукти харчування склав 99,8%, тобто спостерігалося зниження цін.

За цей період подешевшали: крупа гречана (на 4,7%), цукор (на 7,4%), яйця (на 4,2%), м'ясо та м'ясопродукти (на 1,7% (у т ч свинина - на 5,2%, птиця - на 1,3%, яловичина - на 2,6%), риба та рибопродукти (на 1,6%), олія соняшникова (на 0,1%).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

315