Екс-президент Пакистану Первез Мушарраф постав перед антитерористичним судом в Ісламабаді. Про це повідомив адвокат колишнього пакистанського лідера, передає «ВВС».

Сьогоднішнє засідання суду має вирішити, залишиться екс-президент під домашнім арештом чи буде поміщений під варту у в'язницю.

Мушаррафа звинувачують у тиску на суд і затриманні суддів Верховного суду в 2007 р. Тоді Мушарраф розпорядився помістити їх під домашній арешт після введення в країні надзвичайного стану.

У липні 2009 р. Верховний суд Пакистану визнав ці дії незаконними і такими, що суперечать Конституції країни.

Мушарраф був заарештований 19 квітня п.р. До цього він перебував під дводенним домашнім арештом.

Як раніше повідомляв ForUm, екс-президент Пакистану Первез Мушарраф втік з будівлі суду в м. Ісламабад після того, як суд прийняв рішення скасувати його звільнення під заставу і заарештувати за звинуваченням у зраді.

Нагадаємо, у березні 2013 року екс-президент Пакистану повернувся на батьківщину після п'яти років вигнання. Перед тим як повернутися до Пакистану, Мушарраф заручився гарантією, що не заарештований після прибуття в країну: 22 березня 2013 р. суд дозволив внести заставу, щоб політик тим самим зміг уникнути в'язниці. Саме це тимчасове звільнення і відмовився продовжити суд.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

242