Ніколас Мадуро приніс присягу як новий президент Венесуели на період 2013-2019 років.

Новий глава держави поклявся з конституцією в руках поруч з портретами Симона Болівара і Уго Чавеса у вірності народу країни.

«Я клянуся сьогодні, 19 квітня, спадщиною Визволителя (Симона Болівара), Богом, народом Венесуели і вічною пам'яттю Уго Чавеса, що виконаю конституцію і закони республіки в ранзі президента, щоб побудувати щасливу, незалежну і соціалістичну батьківщину для всіх!» - сказав Мадуро .

Церемонія пройшла в будівлі Національної асамблеї країни під керівництвом глави парламенту Діосдадо Кабельо, передає РІА «Новини».

«Демократія у Венесуелі стає все більш свідомою і сильною, що дозволяє країні йти вперед», - зауважив Кабельйо. За підсумками церемонії Мадуро була вручена президентська триколірна стрічка і зіграний гімн Венесуели.

Нагадаємо, Мадуро виграв у неділю позачергові президентські вибори, набравши 50,78% голосів. Його основний суперник, кандидат від Блоку демократичної єдності Енріке Капрілес отримав 48,95%, але не визнав результатів голосування, і зажадав повного перерахунку голосів. З цієї причини опозиційні депутати, які мають 64 з 165 місць в однопалатному парламенті, відмовилися брати участь у церемонії інавгурації Мадуро.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

227