Підозрюваний у теракті в Бостоні 19-річний Джохар Царнаєв, затриманий у ніч з п'ятниці на суботу в місті Вотертаун (штат Массачусетс), звернув на себе увагу поліції після викрадення автомобіля на автозаправній станції та замаху на поліцейського.
 
«Підозрюваний потрапив у наше поле зору після жорстокого замаху на нашого офіцера і пограбування, а точніше угону автомобіля на автозаправці, у нас є запис камери», - сказав на прес-конференції в Уотертаун комісар бостонської поліції Ед Девіс.
 
Потім, за його словами, в поліцію надійшов телефонний дзвінок, за яким за вказаною адресою виїхали троє поліцейських Бостона разом з військовими й агентами ФБР.
 

«Із будинку вийшов чоловік, де він перебував весь день у зв'язку із закликами залишатися вдома, і сказав, що помітив кров на його моторному човні у дворі», - розповів Девіс.
Через годину, зазначив він, «виникла перестрілка з людиною в катері, (співробітники) ФБР проникли всередину і витягли його з катера». При цьому поліція, як запевнив комісар, намагалася налагодити контакт з підозрюваним, вимагаючи, щоб він здався, але він не відповідав, передає РІА «Новини».
 
 

Як сказав Девіс, Царнаєв знаходиться в госпіталі у важкому стані після перестрілки, яка сталася ще напередодні.
 

Як раніше повідомляв ForUm, один з підозрюваних у теракті на марафоні, так званий №1 у чорній кепці був убитий в Бостоні на території Массачусетського технологічного університету, де раніше йшла перестрілка і вибухнули бомби.

Нагадаємо, у понеділок, 15 квітня, прямо на фінішній стометрівці міжнародного марафону в Бостоні прогриміли два вибухи з інтервалом у 12 секунд. Унаслідок теракту загинули три людини: громадянка Китаю і два американці, один з яких - восьмирічна дитина. Кількість постраждалих досягла 183.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

410