Міністерство доходів і зборів вважає розумною дискусію, що розгорнулася, про можливу відстрочку у сплаті податку на нерухомість до 1 січня 2014 року, як пропонується в законопроекті №2405 про внесення змін до Податкового кодексу в частині оподаткування житлової нерухомості. Про це в інтерв'ю журналістам заявив міністр Олександр Клименко.

«Я хочу запевнити, що Міндоходів готове до адміністрування податку на нерухомість. Будь-яких труднощів ми не відчуваємо. Разом з тим, є дійсно дискусія, і вона цілком розумна про те, щоб дати платнику квитанції, і провести звірки до кінця року», - сказав Клименко.

При цьому він звернув увагу, що в цілому дискусія ведеться в площині зручності платника податку. «Нам важливо уникнути неприємностей - зробити це як сервіс для платника», - підкреслив міністр і запевнив, що в разі, якщо зміни до закону будуть прийняті, міністерство буде готове не тільки виконувати нові законодавчі вимоги, але і повертати платникам ті податки, які будуть сплачені до моменту можливого прийняття змін до законодавства.
 
«Сьогодні немає сенсу коментувати законопроект як ініціативу, але якщо вона і буде прийнята, то порядок повернення коштів визначений - за заявою платника», - сказав міністр, повідомляє «УНІАН».

Нагадаємо, законопроект про внесення змін у процес оподаткування житлової нерухомості, спочатку підготовлений Кабінетом Міністрів, готується до другого читання в парламенті. Пропоновані зміни, зокрема, стосуються можливості отримання квитанції про сплату податку на нерухомість до 1 липня і одночасно проведення звірки всіх даних аж до 31 грудня 2013 року. При цьому у 2013 році податок на нерухомість пропонується не нараховувати, а вже нарахований податок - не платити.

Як раніше повідомляв ForUm, директор департаменту оподаткування фізичних осіб В'ячеслав Бусарєв заявив, що платник, зобов'язаний сплатити податок на нерухомість, відмінну від земельної ділянки, має право на розстрочку платежу або відстрочку сплати податку.

З 15 квітня власники нерухомого майна, що підлягає оподаткуванню, почали отримувати повідомлення про суму нарахованого податку та платіжні реквізити.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

626