Президент України Віктор Янукович наголошує на неприпустимості гальмування курсу на гуманізацію кримінального процесу, розпочатого з прийняттям Кримінального процесуального кодексу, повідомили ForUm'у у прес-службі Глави держави.

«Норми Кримінального процесуального кодексу - це не красиві декларації. Це реально діючі норми права, і вони повинні неухильно виконуватися», - сказав він під час виступу на Всеукраїнській нараді працівників прокуратури.

За словами Президента, він буде і надалі уважно аналізувати результати застосування положень цього акту. «Будь-які спроби ігнорування змін, вихолощення її змісту, безініціативне і недбале ставлення до своїх обов'язків отримають відповідну реакцію з мого боку», - зазначив Янукович.

Він зазначив, що керівники прокуратури та правоохоронних органів повинні запровадити постійний контроль виконавчої дисципліни, моніторинг практичного втілення норм нового Кодексу.

«Наші співвітчизники мають відчути, що прийняття цього Кодексу здійснювалося виключно в їхніх інтересах, з метою забезпечення законності, зміцнення правопорядку і підвищення рівня захищеності основоположних прав і свобод громадян», - підкреслив Президент.

Як раніше повідомляв ForUm, новий Кримінальний процесуальний кодекс набув чинності з 20 листопада 2012 року - через 6 місяців після його опублікування.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

351