Підозрювані у бостонських терактах є громадянами Росії, які приїхали з Північного Кавказу, з Чечні. Про це повідомляє агентство Associated Press з посиланням на свої джерела в слідстві.

За даними видання, обидва передбачувані терористи жили в США вже більше року.

У свою чергу NBC News з посиланням на свої джерела стверджує, що вони є братами, а в США прибули з Чечні. Один з них вже був убитий під час перестрілки з поліцією.

За даними CNN, в момент смерті на ньому був пояс терориста-смертника.

Associated Press також додало, що другого терориста, якого все ще шукають, звуть Джохар А. Царнаєв, йому 19 років.

Тим часом телекомпанія CBS News повідомляє, що підозрювані можуть бути як росіянами, так і громадянами Туреччини, які постійно проживали в США.

Поліція поки що ці заяви не коментувала.

У зв'язку з інтенсивними пошуками другого підозрюваного у ряді передмість Бостона фактично оголошено комендантську годину. Жителям рекомендовано не виходити на вулиці, не відкривати двері незнайомцям, а також проявляти максимальну пильність.

У всьому регіоні припинено роботу навчальних закладів, громадський транспорт не ходить, пише «Lenta.ru».

Нагадаємо, два потужні вибухи прогриміли 15 квітня з інтервалом у кілька секунд під час Бостонського марафону. Під час розслідування встановлено, що одна з бомб була поміщена в скороварку і начинена вражаючими елементами.

Загинули громадянка Китаю і два американці. Ще 183 людини отримали травми. У марафоні взяли участь шість громадян України, вони не постраждали.

Пізніше повідомлялося, що поліцейські в одному з передмість Бостона Уотертаун затримали чоловіка у віці близько 20 років. Операція послідувала за вбивством поліцейського в сусідньому місті Кембридж, де розташований кампус Массачусетського технологічного інституту.

На місці перестрілки в Уотертаун під Бостоном сапери виявили вибухівку і скороварки.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

318