Керівник дослідницьких програм Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння Сергій Згурець зазначає, що для розширення ринків збуту українських літаків необхідно створювати стимулюючі умови для їх покупців.

Так він прокоментував заяву прем'єр-міністра України Миколи Азарова щодо перспектив авіаційної галузі.

Нагадаємо, 19 квітня прем'єр-міністр під час виступу перед парламентом заявив, що Україна повинна вийти на виробництво мінімум 50 літаків на рік.

«Високий потенціал з точки зору інвестицій мають високотехнологічні галузі, в першу чергу це стосується аерокосмічної галузі. Ми повинні вийти на серійне виробництво щонайменше 50 літаків на рік. А вчора ми провели перший серійний літак Ан-158», - сказав прем'єр.

Керівник дослідницьких програм Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння зазначив, що пошук нових ринків збуту наших літаків можна тільки вітати.

«Ан-158 - це літак сімейства Антонова, який ґрунтується на конструктивних рішеннях його попередника Ан-148. Його просування на ринки Латинської Америки та Азії виглядає дуже перспективним. Український авіапром переживає не найкращі часи через кризу і високу конкуренцію в авіапромі. Тому знаходження нових ринків збуту наших літаків можна тільки вітати», - сказав експерт.

Згурець констатує, що для розширення ринків збуту українських літаків необхідно створювати прийнятні умови їхнім покупцям.

«Разом з цим, головним завданням України в освоєнні нових ринків має стати створення прийнятних умов для покупців наших літаків, зокрема, країн, які не мають достатньо коштів для того, щоб їх відразу придбати. Такі авіагіганти як Бразилія або США дозволяють таким державам виплачувати гроші поступово. Другою умовою має стати створення достатньо ефективної мережі сервісного обслуговування наших літаків, їх планових і позапланових ремонтів», - зазначив він.

Фахівець додав, що подальшому розвитку галузі сьогодні сприяє держава.

«Дуже допоміг галузі прийнятий на початку року закон, що встановлює пільги для авіабудівників, що спрощує процедуру закупівлі комплектуючих для літаків, проблеми з якими часто вибивали підприємства зі строків виконання контрактів», - резюмував керівник дослідницьких програм Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння.

Нагадаємо, вчора на території Державного підприємства «Антонов» у Києві стартував серійний випуск літака Ан-158, який ознаменувався церемонією передачі нового пасажирського літака Ан-158 представнику Куби.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

367