У Вашингтон вирушила представницька делегація на чолі з головою Нацбанку України для уточнення позицій за підсумками нещодавнього візиту місії МВФ. Про це голова комітету Незалежної асоціації банків України з питань регуляторної політики і нагляду Артур Загородников заявив у відповідь на запитання ForUm'у.

За словами фінансиста, співпраця з МВФ важлива для всієї вітчизняної економіки, для її стратегічного реформування. «Стабільний курс гривні і якісна ліквідність національної банківської системи у 2013 р. говорять про те, що фінансова політика Нацбанку торік була правильна. Ця політика як і раніше користується підтримкою більшості комерційних банків - як і зусилля НБУ в діалозі з МВФ», - сказав банкір.

Він зазначив, що у 2012 р. в українській фінансовій системі відбувалися прогресивні зміни у підходах, а також гармонізація законодавства до світових стандартів. «У 2013 р. позитивні новації продовжаться, причому зберігається лінія на підтримку стабільного курсу гривні. Останнє дуже важливо для країни в цілому і вже дозволило уникнути серйозних проблем, подібних до тих, з якими зіткнулися колись стабільні фінсистеми Греції та Кіпру», - зазначив фахівець.

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

250