Встановлено особу підлітка, який зробив неправдиве повідомлення про замінування однієї зі шкіл Запоріжжя.

За даними відділу по зв'язках з громадськістю Головного управління МВС в області, 15 квітня близько 14:00 в міліцію надійшло повідомлення про те, що школа №96 (колегіум «Елінт») у Ленінському районі замінована.

На момент виклику правоохоронців навчальний день майже закінчився. У школі перебувало близько ста учнів. Усіх їх, а також педагогів, евакуювали.

Під час огляду приміщень та прилеглої до школи території ніяких вибухонебезпечних предметів працівники міліції не виявили.

Співробітники міліції встановили місцезнаходження таксофона, з якого дзвонили, і провели роботу щодо встановлення можливих свідків події серед учнів та педагогів шкіл, розташованих поблизу. У результаті знайшлися громадяни, які згадали підлітків у телефонній будці, й описали їхню зовнішність. Після подальших перевірок головного «героя» історії із замінуванням також встановили. Ним виявився 12-річний школяр.

Малолітній порушник поки не досяг віку кримінальної відповідальності, відповідати доведеться батькам. Крім відчутної матеріальної компенсації за помилковий виклик екстрених служб, відносно них буде складено адміністративний протокол за ч.1 ст.184 КпАП України (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

239