Робота з реформування прокуратури України повинна проводитися у співпраці з міжнародними експертами, зазначає Президент України Віктор Янукович, повідомляє прес-служба Глави держави.

Виступаючи на Всеукраїнській нараді працівників прокуратури про стан впровадження вимог нового Кримінального процесуального кодексу України у практичну діяльність правоохоронних органів і першочергові заходи щодо їх подальшого реформування, Президент підкреслив, що результатом цієї роботи має стати побудова в Україні сучасного та ефективного органу, наділеного обсягом повноважень та інструментами для їх реалізації, які відповідають вимогам європейських стандартів.

«Розпочаті зміни у сфері кримінальної юстиції вимагають не зупинятися на досягнутому. Першочерговим завданням залишається підготовка законодавчих пропозицій щодо реформування прокуратури», - сказав Янукович.

На його переконання, підхід до виконання цього завдання має бути виваженим, з вивченням досвіду інших країн й аналізом можливих наслідків. «В основі нашої подальшої діяльності повинен лежати об'єктивний аналіз проблем, що залишаються, реалістична постановка цілей та визначення необхідних ресурсів для їх практичного втілення», - підкреслив Президент.

Глава держави зазначив, що пріоритетним є і завершення роботи над інститутом кримінальних проступків, введення якого дозволить ввести в дію відповідні положення Кримінально-процесуального кодексу України і сформувати цілісну концепцію кримінальних правопорушень.

Як раніше повідомляв ForUm, новий Кримінальний процесуальний кодекс набув чинності з 20 листопада 2012 року - через 6 місяців після його опублікування.

Генеральний директор з прав людини і верховенства права Ради Європи Філіп Буайя заявив, що реформа прокуратури і є пріоритетом внутрішньої політики українського уряду.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

404