Європейський Союз має намір виділити чотири мільйони євро на захист українських регіонів, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті представництва ЄС в Україні.

«Здоров'я та екологічна ситуація в Чорнобилі і навколо нього як і раніше викликають серйозну стурбованість. ЄС разом з Україною працюють над поліпшенням якості охорони здоров'я в регіоні», - сказано в повідомленні.

З цією метою в рамках проекту ЄС інвестує 1,4 млн євро в лікарню Іванкова, щоб забезпечити її обладнанням для вимірювання радіоактивних і хімічних речовин у людському організмі та їжі, стеження за рівнем внутрішнього забруднення радіоактивними речовинами серед населення, запобігання захворювань матерів та дітей шляхом медичного контролю за вагітними жінками, а також з метою створення консультаційного центру для навчання населення здоровому харчуванню, зазначили в представництві ЄС.

«Ця робота є частиною загального пакету підтримки в розмірі 4 млн євро, що передбачає сприяння дрібним фермерам і будівництво теплиць, створення сміттєспалювального заводу для забрудненої деревини, щоб уникнути подальшого розповсюдження радіоактивних елементів через лісові пожежі, подальше дослідження радіоактивного забруднення Чорнобиля і його околиць» , - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр України Юрій Бойко наголошує на необхідності створення комплексної програми розвитку зони відчуження та Чорнобильської АЕС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

236