У порт Севастополя з візитом прибули кораблі-учасники чергової активації Чорноморської групи військово-морського співробітництва Blakseafor, яка проходить з 5 по 23 квітня. Про це повідомили у прес-центрі Командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

У період з 16 по 18 квітня кораблі на шляху до Севастополя провели низку навчань, зокрема, щодо відображення повітряної обстановки, маневрування, буксирування, передачі вантажів на ходу, відбиття атаки швидкісної малогабаритної цілі, з контролю цивільної авіації, опитування та догляду судна, тренування з моніторингу та контролю судноплавства та інші.

У Севастополі моряки Військово-морських Сил Збройних Сил України зустріли і забезпечили швартування корвета ВМС Болгарії «Рішучі», патрульного катера ВМС Грузії «Сухумі», великого десантного корабля Чорноморського флоту Росії «Новочеркаськ», фрегата ВМС Румунії «Макеларіу», фрегата ВМС Туреччини «Хейбельяда» та морського тральщика ВМС України «Черкаси» біля причалу бухти Куріна.

Згідно з програмою забезпечення візиту, відбулася протокольна зустріч командувача ВМС ЗС України віце-адмірала Юрія Ільїна з командуванням з'єднання кораблів Blakseafor. Керівник виду Збройних Сил України висловив задоволення станом розвитку дружніх відносин у рамках угоди Blakseafor.

«Blakseafor є дуже важливою угодою, її практична реалізація сприяє підтримці миру і стабільності у Чорноморському регіоні», - зазначив командувач ВМС ЗС України під час зустрічі, передає «УНІАН».

Командир оперативного з'єднання Blakseafor капітан 1 рангу Хакан Гюнеш (Турецька Республіка), у свою чергу, підкреслив важливість співпраці військових моряків з метою зміцнення дружніх відносин і набуття досвіду взаємодії.

Протокольна зустріч також відбулася у Севастопольській міській державній адміністрації.

Екіпажі кораблів Blakseafor у ході перебування у Севастополі матимуть змогу оглянути визначні місця міста, а 20 і 21 квітня, з 14:00 до 18:00, кораблі з'єднання Blakseafor будуть відкриті для відвідування жителями та гостями Севастополя.

Як планується, 23 квітня міжнародне оперативне з'єднання залишить порт Севастополь з метою здійснення інших заходів, передбачених планом активації.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

217